Josh Berman Trio with Joachim Badenhorst

Sunday | 24 April 2016
Zuiderpershuis | Antwerp - 8:00pm

JOSH BERMAN TRIO with JOACHIM BADENHORST
+ RAPHAEL MALFLIET – TODD NEUFELD – CARLO COSTA
VVK – 12 EUR / KASSA – 15  EUR

Reserveren aan 12 EUR kan door ons te mailen via: reservaties.soundinmotion@gmail.com

Met A Dance and A Hop voor Delmark (2015) lanceert trompetspeler Josh Berman, een van de sterspelers uit de Chicagoscene, zijn gloednieuw trio met stadsgenoten Frank Rosaly (percussie) en Jason Roebke (bas). Voor OORSTOF gaat het Berman Trio een hernieuwde alliantie aan met de Belgische rietblazer Joachim Badenhorst om tijdens een korte residentie en een concert de gemeenschappelijke affiniteit tussen traditie en vernieuwing, compositie en improvisatie verder uit te diepen.

Joining the trio for this concert will be improvised music legend Paul Lytton, an inventive, textural drummer and a pioneer in electronic sound processing and the use of homemade instruments. Lytton made his first noteworthy appearances on the British creative music scene in the late ’60s, and his influence can still be observed in the experimentation of the newest generation of improvisers.

Joachim Badenhorst en Josh Berman hebben elkaars maat eerder genomen in Chicago (2011, 2013) en in Antwerpen, Gent en Brugge (2012) en zagen dat het werkte. Zin voor muzikaal avontuur is wat hen bindt. Badenhorst trok er de wereld voor rond van de Verenigde Staten, over Argentinië, Japan, China en Spanje en Berman laat zich de afgelopen vijftien jaar gelden als een van dé bezielers van de improvisatiescene in Chicago. De basis voor de composities en improvisaties voor A Dance and A Hop werd volgens Berman gelegd tijdens de korte Belgische tournee met Badenhorst in 2012. Reden te over dus om Berman en Badenhorst opnieuw te verenigen en nieuwe muzikale horizonten te laten verkennen.